cooks

                       Κεφτεδάκια από κιμά κοτόπουλο.
Το φιλέτο κοτόπουλου ξεπλένετε με δροσερό νερό  
κόψτε σε μεγάλους κύβους.
Σε ένα μύλο κρέατος ή μπλέντερ ψιλοκόψτε το φιλέτο κοτόπουλου 
(μέσα στον μύλο  το κρέας μπορείτε αμέσως να ρίξετε το κρεμμύδι 
μια φέτα ψωμί).
 Σε ένα μπολ με το κοτόπουλο, προσθέστε   γάλα, κρεμμύδι,
2 κρόκους αυγού, 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, 
το ψιλοκομμένο ή αποξηραμένο φασκόμηλο, 
αλάτι και  πιπέρι.
 Ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα
για 60 λεπτά ναξεκουραστεί
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε αλεύρι, 
προσθέτουμε μια  μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε.
Φτιάχνετε κεφτεδάκια και ρίχνετε το καθένα σε αλεύρι. 
 Σε ένα τηγάνι θερμαίνετε ελαιόλαδο  
 και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια μέχρι να  
 κοκκινίσουν από όλες τις πλευρές.
 Μπορείτε να ρίξετε λίγο νερό στα κεφτεδάκια
 κλείνετε  το καπάκι για να ψηθούν σε χαμηλή θερμοκρασία. 
  Μπορείτε να συνοδέψετε με λαχανικά  ρύζι, πουρέ πατάτας, ζυμαρικά.
                                  Καλή σας όρεξη!                  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εικόνα